30. tammikuuta 2012

Talvella on tosi kylmä ja muita faktoja

Hei hyvää huomenta ja mukavaa maanantaita ja onpas kova pakkanen pian on presidentinvaalintkin mutta onneksi samana päivänä on runebergin päivä niin vaalikahvileivoksiakaan ei tarvitse miettiä vaikka itse numeron rustaaminen tuottaakin mietoksia ja hehheh mietos ei taida olla edes sana niin

Joo. Alkulöpinät sikseen ja faktat tiskiin sanon minä. 

Fakta 1: Talvikelit tappavat aika suurella prosentilla pukeutumisispiraation. Itse ajattelin ammentaa sitä vähän lisää selaamalla katumuotisivustoja. Jostain syystä kaikki kuvaajat ovat lähteeneet jonnekin ihmeen Sao Paoloihin ja Sydneyn muotiviikoille ja Oslonkin katumuotisivusto on salamyhkäisellä tauolla, eli todennäköisillä talviunilla. Ranskasta ikuistettua "talvi"pukeutumista en halua edes katsoa, sillä ne 1) esittelevät niitä ärsyttävän kauniita pitkäsääriä keskellä 2) puuterilunta, joka ei ole mitään verrattuna tähän meidän tuiskuun ja pakkaseen. Tässä kuitenkin parit ihanat, jotka keräsin Tukholman katumuotisivustolta ja Tanskan The Localsista. Siitäkin huolimatta, etteivät nekään varsinaisesti ole otettu ympäristössä, jossa pakkasta on miinus kakskyt ja rapiat.

talvikol by idouu


Fakta 2: Kun asu täytyy rakentaa takin, lakin, huivin ja lapasten ympärille, on niiden parempi miellyttää silmää. Keskimmäisen kuvan neulekerrokset, värimaailma ja kynsikkäät näyttävät erityisen hyvältä. Mistä se muuten johtuu, että aina kun minä sovitan kynsikkäitä, saan sellaiset pulsuvibat että ei mitään järkeä? Ja kuvissa ne kuitenkin toimivat? Ehkä en ole löytänyt vielä niitä oikeita yksilöitä, ehkä olen etsinyt vääristä paikoista. Ehkä Tallinnan käsityöläiskojut edestavat juuri sitä väärää mielikuvaa haha.

Vasemman puoleisessa kuvassa taas on jumalaisen kaunis ja yksinkertainen takki. Joojooo, se ei ehkä ihan sovellu pulkkamäkeen tai pihan kolailuun, mutta jos sitä vaikka lähtis joku ilta ulos humppailemaan (kuinka monen seuraelämä kuolee pakkasten seurauksena, kun ei vaan tee mieli kuoriutua villasukista viltin alta?), niin tuo olisi kyllä takkivalinta minun mieleen. Lisäksi pipo on sietämättömän söpö. Ja hei, miten musta tuntuu, että pipotkaan ei oikeen sovi tähän päähän?! Väitän kyllä, että syynä on hiukset, jotka ovat tällä hetkellä siinä pituudessä, ettei niitä voi pitää muuta kuin ylhäällä. Tämä kampaus + pipo = sipulipää takatukalla.. Eii vaan toimi.

Karismaattinen uroshenkilö taas on lisätty ylälaitaan ihan vaan tuon ihanan kaulahuivin vuoksi. 
Fakta 3: Miesten osastoilta löytyy muhkeimmat ja lämpimimmät talviasusteet. Tämä on monen vuoden empiiristen tutkimusten tulosta. H&M:stä monta vuotta sitten ostetut nahkatumput ovat koossa S juuri sopivat ja niin pehmoiset, että saan aina pitää vahtia, jotta kanssaeläjät eivät vie niitä mukanaan ennen minua. 

talvikol2 by idouu
Fakta 4: Nahkatakki ei ole millän tavalla vastaus tämän hetkisiin pukeutumisongelmiin, mutta kun ne näyttävät vaan niin pirun hyviltä, näitä kuvia ei voi olla julkaisematta! Ja saahan nahkatakistakin vähän talvisemman version lisäämällä vuorta ja karvakaulusta. Itselleni vaan ei ole kävellyt vastaan yhtään sopivaa, sillä takeissa viehättää edelleen juuri napakka ote ja biker-takkimäisyys, joka helposti katoaa ekstravuoria lisätessä. Itse sain salakavalasti ujutettua talvitakkiosastoon vähän nahkaa hankkimalla Berskan villakangastakin nahkaisilla yksityiskohdilla oikean puoleisen kuvan tyyliin, käyhän se näinkin!

Onko muilla keinoja talvi-inspiksen kalasteluun? Entä miltä teijän pukeutumisfaktat kuulostavat tällä hetkellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti